Matematik

Eksponentiel udvikling (haster!)

21. marts 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej
En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetamin i kroppen kan beskrives ved modellen
y = 15 x 0,84x

x er tiden efter indtagelsen (målt i timer), y er amfetaminmængden i kroppen.

Skal fortælle hvad tallene 15 og 0,84 er
0,84 fortæller den ikke at mængden af amfetamin falder 0,84 %?

Hvad med 15?

Skal finde halveringstiden for amfetaminmængden
finder man den ikke ved at bruge formlen
T0,5 = ( log (0,5) ) / ( log (a) ) ????

Håber I kan hjælpe, har brug for svaret i dag


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 0,84 er fremskrivningsfaktoren og fortæller at amfmængden falder med (0,84-1) * 100% = -16, dvs. 16% (da a er under 1, falder den)

Og tallet 15 er begyndelsesværdien og fortæller, at amfmængden var 15 (mg?) i begyndelsen.

Og ja halveringstiden er bare at indsætte a, dvs. 0,84 i formlen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. marts 2011 af XTHFGS (Slettet)

#1 er korrekt. Din måde til at halveringstiden er korrekt. Hvis du nogensinde er i tvivl om matematik, kan du indsætte det i en graf og tjekke efter om det passer sammen :)


Svar #3
21. marts 2011 af Okayyyy

Ejj tusind tak skal I ha'! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 Og den falder selvfølgelig med 16% pr. time*


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling (haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.