Matematik

undersøg om funktionen er løsning til differentialregning

23. marts 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan er det nu man gør det uden hjælpe-midler? 

det er noget med man først tjekker højre side og så venstre side, 

her er opgaven:

undersøg om f(x)=x3+x2+x er løsning til 

dy/dx - 3y = -3x3-x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af navn1994 (Slettet)

 ja, du sætter x i en irrational funktion, og så bruger ramgoms metode til at besvare ligningens akser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2011 af mathon

                   dy/dx = 3x2 + 2x + 1

                   3y = 3(x3+x2+x) = 3x3+3x2+3x

                   dy/dx - 3y = 3x2 + 2x + 1 - (3x3+3x2+3x) = 3x2 + 2x + 1 - 3x3 - 3x2 - 3x = -3x3 - x + 1

konklusion:
               
                  
f(x) = x3+x2+x    ER en løsning til    dy/dx - 3y = -3x3-x+1
 


Svar #3
23. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

mathon, det er en fin besvarelse. 

men vi er fra det daglige vant til at først tjekke højre side og så venstre side, jeg ved ikke om du kender den metode. 


Svar #4
23. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvordan bliver -3x3-x+1 til 3x2+2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2011 af mathon

 @ #3

           ...er kun et spørgsmål om "vanematematik", som sjældent styrker overblik eller brugsanvendelighed
men
              er "underholdende" som terpedisciplin    :-)


Svar #6
23. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay,du har vel ret.

og fandt ud af det med #4 


Skriv et svar til: undersøg om funktionen er løsning til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.