Kemi

Opgaver hjælp...

24. marts 2011 af Dising (Slettet)

Hej studieprotalen...

Er der nogle som kan hjælp mig med disse top opgaver???

40.2.*


I en titrering tilsætter man ofte en sjat
vand, inden man begynder at tildryppe
fra buretten.


a) Hvad er problemet, hvis der er for lille
et volumen?


b) Hvorfor er det ikke nødvendigt at kende
det totale volumen?


40.3.**


Gösta ønsker at måle Østersøens saltholdighed
på tre dybder ud for Gotland.
Han udtager 5,00 mL af vandprøverne,
fortynder med lidt demineraliseret vand
og tilsætter 20 dråber kaliumchromatopl
øsning som indikator.
Opløsningen titreres nu med 0,100 M
sølvnitratopløsning, og ækvivalensvolumenerne
er som følger:


Dybde
Overflade
50 m
150 m
5,1 mL
6,0 mL
17,1 mL
Ækvivalensvolumen


a) Beregn chloridionkoncentrationen i de
tre dybder.


b) Beregn også vandets saltholdighed
som masse%.


c) Hvad skal Gösta gøre ved affaldet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af bolani (Slettet)

40.3:

a)

OVERFLADE:

ved ækv.pkt. er

n(syre) = n(base)

V(syre) * c(syre) = V(base) * c(base)

0,05 L * 0,100 M = 0,051 L * x

x = 0,005 / 0,051 = 0,098 M

(jeg er dog usikker om hvorvidt 0,100 M skal ganges med 0,05 eller med 0,051)

Femgangsmåden er den samme for de andre dybder.


Skriv et svar til: Opgaver hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.