Fysik

centripetalkraft teori...

26. marts 2011 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey jeg har et lille problem...

Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive mere i min teori afsnit i min rapport omkring jævn cirkelbevægelse..

Når et legeme har en cirkelbevægelse som er jævn, er legemet påvirket af accelerationen, som er rettet mod centrum, den form for acceleration kaldes også centripetalacceleration. På det legeme vil der være den resulterende kraft som også kaldes for centripetalkraften i det tilfælde, den kan findes via formlen
F_centripetalkraften=masse×acceleration=masse×vinkelhastighed^2×radius
Uden den resulterende kraft, som er rettet mod centrum, kan man ikke udføre en jævn cirkelbevægelse.
Centrifugalkraften er det modsatte af centripetalkraft. Uden centrifugalkraften ville legemet der har en jævn cirkelbevægelse, bare gå direkte ind i centrum, så centrifugalkraften er der når der er centripetalkraft.
Centrifugalkraften trækker legemet væk fra centrum, den sørger for at der er ligevægt mellem krafterne.
F_centrifugalkraften=-masse×acceleration=-masse×vinkelhastighed^2×radius
 

ved ikke om det er nok....?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: centripetalkraft teori...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.