Kemi

Kemi(Eksamens opgaver)HJÆLP

15. maj 2005 af Louise H (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med eksamensopgaven fra maj 2003 der ligger her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf

Opgave1

a) Skal jeg finde stofmængden eller konc. når der står at jeg skal finde stofmængdekonc.

b) Hvordan beregner jeg pH for opløsningen, og hvad menes der med at jeg ska regne ascorbinsyre som en monoprot syre? (Jeg ved, at en monoprot syre kan afgive en enkelt proton)

c) Jeg har en graf med pH på x-aksen og xs på y-aksen hvordan kan jeg bestemme pH for opløsningen? (Er der en bestemt måde at gøre det på, hvad enten jeg havde en graf med en syre eller base altså xb.)

d)Har ikke nogen ide til hvordan jeg kan regne på det nogen der kan sige mig hvordan?

Opgave2

a)Jeg skal tegne strukturformlen for dimethyldiazen.

Jeg har gjort det således; et c-atom med 3-H-atomer på hver sin side af c-atomet bundet til en N-atom som er bundet til en anden N-atom med en tripelbinding og den er så bundet til et c-atom som så er bundet til 3-H-atomer. Er det rigtigt gjort? Hvis nej, hvordan så?

b) Her har jeg fået en aftagende funktion og det passer med at det skal være en 1.ordens reaktion.

c) Jeg har bestemt reaktionens hastighedskonstant til at være k=61,90min^-1 kan det passer ?

Så står der at jeg skal bestemme til hvilket tidspunkt stofmængdekonc. af dimethyldiazen faldet til 3,6*10^-3M.
Hvordan kan jeg bestemme det?

d) Hvordan skal man kommenter resultatet af reaktionens aktiveringsenergi?

e) Hvordan skal jeg beregne trykforøgelsen i beholderen ved 320,4 grader C, når der er gået 25 min.?

På forhånd mange mange TAK FOR HJÆLPEN:)
P.s Jeg vil faktisk meget gerne have svar inden tirsdag der jeg har skriftelig eksamen.










Svar #1
15. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Please er der ik nogen der kan hjælp mig?? Det er meget vigtigt!!!

Svar #2
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

INGEN????

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

a) stofmængdekonc= konc

b) bare find pKs-værdien, og regn som normalt. Grunden til, at det nævnes, at den er monovalent, er, at havde den være polyvalent, var denne beregning ikke nok.

c) du kan beregne det ved pufferligingen, eller finde pH, når Xs=0,5. Den førstnævnte er nok bedst, med evt supplering af den sidste, så du viser, at du behersker begge

d) du kan bruge grafen, og derved finde syrebrøken, ellers kan du også beregne det v.h.a. pufferligningen


a) hvor mange bindinger danner N?? ikke 4..

b) -
c) jeg får 43,5

d) høj/lav => hurtig/langsom

e) du kan jo beregne hvor stor en stofmængde gas du har efteer 25 min, og beregne trykket ud fra det. tilsvarende ved 0 min

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

når Xs=0,5 er pH=pKs

Svar #5
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Hvad vil det sige at den er monovalent eller polyvalent??

Svar #6
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

opgave 1 b) hvordan finder jeg pks værdien

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

monovalent - kan afgive et H+ fx HCl
divalent - kan afgive 2 H+ fx H2SO4
polyvalent - kan afgive mere end et H+

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

demm er monovalent, som det står i opgaven..

du ved, at de to stofmængder er ens. Indsæt i pufferligningen, og der fås: pH=pKs+log1=pKs

Svar #9
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Ok hvad med opgave 1 b) hvordan finder jeg pks værdien

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

slår den op i din databog, vel

Svar #11
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Der står ikke at det er monovalent nogen steder i opgaven der står bare at det en mpnoprot syre vi har med at gøre

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

monovalent=monoprot

Svar #13
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Der står ikke pks nogen steder i min databog

Svar #14
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

ok

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

jo der gør. slå op under ascorbinsyre..

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

hvilken databog har du? det lyder tosset der ikke skulle stå pKs-værdier nogen steder! men ellers må du bare aflæse den på denfine kurve med Xs for som i #4 når Xs er 0,5 er pH =pKs

Svar #17
16. maj 2005 af Louise H (Slettet)

Det har jeg gjort men det står der ikke

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

her er det 4,17

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej. Du skal ikke aflæse den! Den STÅR i databogen. Uden tvivl

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2005 af Dunnar (Slettet)

jaja, det var absolut kun en mulighed hvis hun har en meget mærkelig databog eller har revet den side ud! Ville aldrig drømme om selv at nøjes med en aflæsning

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste

Der er 148 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.