Fysik

Bevægelse med konstant acceleration

27. marts 2011 af PabloK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder og arbejder med en fysik rapport, baseret på et forsøg med en slæde, som sendes nedad et skråplan. 

Jeg får at vide, at jeg skal tegne en graf for s(t), og udfra denne findes tendenslinjen, accelerationen a og v0 bestemmes. 

Mit spørgsmål lyder så: Hvad skal jeg have ud af hhv. x-og y- aksen når jeg skal afbilde s(t) og hvordan bestemmes accelerationen og v0 ud fra denne ?

Og derefter skal jeg beregne accelerationen a ud fra lufpudens hældning, er også lidt lost omkring hvordan dette løses?

I er mere end velkomne til at spørge mere ind, hvis jeg mangler noget? 

Tak på forhånd ;) Håber virkelig nogen kan jeg hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du skal plotte s(t) skal du have t ud af x-aksen og s op af y-aksen. Jeg går ud fra, at I har brug en eller anden form for sensor til at måle positionen til forskellige tider.


Svar #2
27. marts 2011 af PabloK (Slettet)

Jeg formulerede det forkert, jeg skal ikke bare plotte. Jeg ved naturligvis godt hvad der skal ud af x- og aksen så :)

Jeg har variablerne SB = positionen for fotocelle B, SA= positionen for fotocelle A, delta TA= fanens passagetid ved fotocelle A, delta TB = fanens passagetid ved fotocelle B, og delta TAB = passagetiden fra A til B.

Ved at udføre forsøget, har jeg så fået nogle resultater, og jeg skal tegne en graf (t,v) og en graf (t,s). Jeg er ikke helt sikker på om hvilke nogle af variablerne jeg skal bruge til graferne ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvordan er forsøget udført?


Svar #4
27. marts 2011 af PabloK (Slettet)

 Ved at sende en slæde hen ad en luftpudebænk, og der opstille så to fotoceller hhv. A og B.

Der indstilles en tæller, og slædens passagtider hhv. delta A og delta B registreres, samt tiden t fra fotocelle A til fotocelle B. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeg kan ikke lige se, hvordan du skulle kunne konstruere de to grafer ud fra de få oplysninger.


Svar #6
27. marts 2011 af PabloK (Slettet)

 Hmmm... 


Svar #7
27. marts 2011 af PabloK (Slettet)

 Ved du så hvordan g hvordan jeg bestemmer accelerationen og v0 ud fra hver enkelt af graferne ?

Og derefter skal jeg beregne accelerationen a ud fra lufpudens hældning, er også lidt lost omkring hvordan dette løses?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#7: Din acceleration ned af et skråplan vil være konstant, så du kan benytte formlerne for konstant acceleration til at bestemme v0 og g.


Skriv et svar til: Bevægelse med konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.