Fysik

Beregn væskes temperatur

28. marts 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

En platintråd med resistansen 100Ω ve 0 grader C anvendes ofte til måling af temperatur, og kaldes da for en Pt-100 temperaturføler.  En sådan platintråd anbringes i en væske og dens resistans måles da til 131Ω.

a) beregn væskens temperatur??

HJÆLP

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af mathon

   resistansen er temperaturafhængig:

                                                                                       R = Ro·(1+α·t)
   α er resistansen temperaturkoefficient
   t er Celsisustemperaturen

                                                                                        t = (R/Ro - 1)/α

.

   αplatin = 3,8·10-3 C-1


Svar #2
28. marts 2011 af young cesar (Slettet)

(130/100-1)/3,8·10-3=0,000082·104=0,81

ser det rigtig nok ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af mathon

                                             t = (R/Ro - 1)/α

                                             t = ((131/100)  -  1)/(3,8·10-3 C-1) ≈ 81,6 C


Skriv et svar til: Beregn væskes temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.