Matematik

Første ordens differentialligning

28. marts 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan kan følgende ske:

v(x)dy/dx + P(x)v(x)y = v(x)Q(x)

<-->

d/dx(v(x) · y) =  v(x)Q(x)

Tak på forhånd.


Svar #1
28. marts 2011 af turk89 (Slettet)

Nogen, der evt. har et bud?

Der står:

[...] We solve the equation dy/dx + P(x)y = Q(x) by multiplying both sides by a positive function v(x) that transforms the left-hand side into the derivative of the product v(x) · y [....] v(x) is chosen to make v dy/dx + Pvy = d/dx (v·y) [...]


Skriv et svar til: Første ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.