Matematik

rigtig?

29. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(0,7,3) og en linje l med parameterfremstillingen:

l: (x,y,z)=(2,1,2)+t(1,-1,1)

Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder l og A:

 </o:p>

A(x-x0)+b(y-y0)+c(z-zo) <span style="font-family:Wingdings; mso-ascii-font-family:Cambria;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family: Cambria;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family: Wingdings">ó

0(x-1)+7(y+1)+3(z-1)=0

x+7x+3z+4=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Idet punktet (2,1,2) kaldes P, udspændens planen af de to vektorer AP samt liniens retningsvektor r = (1,-1,1) . Vektoren AP×r vil derfor være en normalvektor til planen, og punktet A skal ligge i planen.


Svar #2
30. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

 Jeg er ikke helt med?


Svar #3
30. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

 a,b,c er normalvektoren, så for at finde den siger du jeg skal lave en krydsproduktet mellem AP x r?

P = (2,1,2) ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, jeg skrev jo, at P er punktet (2,1,2) . Vektoren AP×r er en normalvektor til planen.


Svar #5
30. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

 Ok tak, så er den løst.


Skriv et svar til: rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.