Matematik

Det saltholdige grundvand på Læsø(gerne svar hurtigt)

30. marts 2011 af juniorplayer57 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

man får at vide:

Det saltholdige grundvand på Læsø indeholder salt, fordi rønnerne i vinterhalvåret bliver over svømmet med saltholdigt havvand. i sommerhalvåret fordamper en stor del af havvandet, så det vand, der bliver tilbage, biver meget saltholdigt. Vandet siver ned i jprden, hvor det bliver stoppet af et lerlag i ca. to meters dybde.
Når vandet er stoppet af et lerlag, er det blevet til grundvand, som indeholder ca. 14% salt. Det saltholdige grundvand bliver pumpet op og brugt til fremstilling af salt.

spørgsmål 1) hvor mange kilogram salt er der i et ton af det saltholdige grundvand?
spørgsmål 2) Vis sammenhængen mellem saltvandets masse og saltets masse i en tabel, en graf eller med en funktionsforskrift


Brugbart svar (7)

Svar #1
30. marts 2011 af AMelev

14% af saltvandet er jo salt, så det skal du bare regne ud.

1) 14% af 1 ton omregnet til kg (1 ton = 1000 kg)

2) 14% af x, hvor x er massen af saltvandet


Svar #2
30. marts 2011 af juniorplayer57 (Slettet)

tak ;D


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af ElizaKirstine (Slettet)

Sidder og arbejder med denne opgave lige nu, er kommet til spørgsmål to men hvordan skal jeg skrive det ind? 

Gerne hurtig svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af AMelev

x = vægten af saltvand (målt i ton)
y = saltindholdet (målt i kg); 1000 kg/ton

y = 14% af x *1000= 0.14*x*1000 = 140x


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2018 af siljesb (Slettet)

hej, jeg er meget forvirret

er der nogle der kan skære det ud i pap for mig, altså både hvordan det regnes, men også hvordan man kan skrive det i sin opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2018 af AMelev

Hvad er problemet? Kig på anvisningerne ovenfor og skriv så, præcis hvad du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af siljesb (Slettet)

hej, tak for svaret, har fundet ud af opgaven nu;)

har dog brug for hjælp til en anden (det er opgaven der kommer efter den du har forklaret), den lyder følgene:

vis sammenhængen mellem saltvandets masse og saltets masse i en tabel, en graf eller med en funktionsforskrift.

jeg er helt lost her.. jeg forstår hverken hvad saltvandets masse er eller hvad saltets masse er..

svar gernest hurtigst muligt, da det skal afleveres i morgen..

tak på forhånd;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2018 af AMelev

Masse er bare vægten, så det er det, du har regnet med i 1. spørgsmål.

Derfra ved du, at der er 140 kg salt i 1 ton saltvand.
Så kan du lave en tabel over, hvor meget, der er i 2 tons, 3 tons osv. saltvand, og derudfra kan du tegne en graf.
Så finder du et mønster, så du kan angive, hvor meget, der er i x tons saltvand - og så har du forskriften

#4

x = vægten af saltvand (målt i ton)
y = saltindholdet (målt i kg); 1000 kg/ton

y = 14% af x *1000= 0.14*x*1000 = 140x


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2018 af siljesb (Slettet)

nåårh, tusind tak du;)


Skriv et svar til: Det saltholdige grundvand på Læsø(gerne svar hurtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.