Matematik

Hvor mange muligheder?

30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Kan nogen hjælpe med denne lille irriterende opgave?

Hvis man har 10 små tegninger, og skal lave X antal Bingoplader med 6 forskellige tegninger på hver plade, hvor mange forskellige plader kan man så lave i alt?

HASTER!

På forhånd tak!

Mvh Carsten Morgenstern


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 10*9*8*7*6*5 = ...


Svar #2
30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet)

Hej Anxyous!!

Tusind tak for svar! er det virkeligt rigtigt? Ikke at jeg ikke tror på dine evner, men det er jo helt vildt! 151200! Kan du forklare ganske kort, hvorfor man også skal gange med 5 til sidst? og hvad hedder denne type regning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

det er rigtigt det som anxyous skriver, da man skal gange mulighederne med hinanden (eller hvad man kan sige) der skal vælges seks tegninger og man har ti, så det første billede er der 10 forskellige muligheder det andet er der 9 forskellige muligheder (fordi at et af billederne allerede er brugt) og så fortsætter man indtil at man har "fundet" seks billeder, så regnestykket bliver til 10*9*8*7*6*5


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:  Der må jeg være dig svar skyldig (mht. begrebet)!

Mht. selve udregningen, kan det forklares således: På første plads kan du vælge mellem 10 tegninger. På den næste plads har du 9 tegninger tilbage. Disse ganges sammen. Sådan fortsætter du. Du ville opnå det samme med et tælletræ, men det tager jo sin tid (især med 150000 kombinationer!).

Og hvad mener du med 5-tallet? Det er jo fordi, du har 6 pladser på pladen, og derfor skal bruge 6 tal (hvis du forstår hvad jeg mener. Det er en forlængelse af ovenstående).


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2011 af SuneChr

# 0 - # 2 :  Dét, som er udregnet i # 1, er tilfældet, hvor tegningerne på pladen optræder i en bestemt orden.

Hvis kravet kun er, at der skal optræde seks forskellige tegninger på pladen, bliver mulighederne noget begrænset:

                                                         K 10,6  =  (10 !) / ( (6 !)* (4!) )  =  210


Svar #6
30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet)

Er der andre bud fra kloge hoveder i det ganske land? Eller en forklaring på hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Interessant! Har du en kort forklaring på baggrunden?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

#5 jeg tror at du har misforsået opgaven


Svar #9
30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet)

holy moses! imponerende svarmuligheder! tegningernes rækkefølge - eller orden om man vil - er ligegyldig, der skal bare være 6 forskellige tegninger på hver plade.


Svar #10
30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet)

jeg læser det således, at de 151200 svarmuligheder også medregner de muligheder, hvor de samme 6 tegninger optræder i forskellig rækkefølge, mens de 210 er svaret, hvis de samme 6 tegninger ikki må optræde mere end een gang.


Svar #11
30. marts 2011 af dennøgnedreng (Slettet)

Tak alle! det var dælme et forum, der virker!!


Skriv et svar til: Hvor mange muligheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.