Matematik

FUNKTION !!!!

30. marts 2011 af Lærke20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :)

er der nogle som kan hjælpe mig ud af denne opgave?

En funktion f er bestemt ved

f (x) = x4 − 3x2 − 4 .


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)) .
b) Bestem monotoniforholdene for f.

på forhånd mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Det er en standardopgave :-)

Find f '(2). Tangentligningen er så

y = f(2) + f '(2)·(x - 2). Find den selv i bogen.

Monotoniforhold findes ved at finde fortegn for f '. Lav en fortegns-akse og find de steder, hvor f '(x) = 0. Så får du inddelt talaksen i monotoniintervaller. I sådan interval er fortegnet for f '(x) plus eller minus.

f ' positiv betyder, at f er voksende i dette interval

f ' negativ betyder, at f er aftagende i dette interval


Skriv et svar til: FUNKTION !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.