Matematik

Ved differentation fås 0? hvorfor

31. marts 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe

Der differentieres med hensyn til x

f(x)=2ax^(2a)

f'(x) = 0       - hvorfor?? Jeg vil have det til at give 2a*2ax^(2a-1)=4a^2*x^2a-1

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke lig med 0.

f(x) = 2a·x2a ⇒ f'(x) = 2a·2a·x2a-1 = (4a)2·x2a-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2011 af NejTilSvampe

Rettelse @ #1. 

f'(x) = 2a·2a·x2a-1 = 4a2·x2a-1  Ingen parentes der.

ellers bør det være (2a)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du har ret. Jeg tænkte på (2a)= 4a2  . Takker for rettelsen.


Skriv et svar til: Ved differentation fås 0? hvorfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.