Fysik

Hvor meget har solen mistet af sin masse på sin levetid

31. marts 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udregne hvor stor en del solen har mistet af sin masse igennem 4.5*109 år

Jeg får følgende oplyst: ΔE = Δm*c2  og at solen har en effekt på 3.83*1026 W

Solen har en masse på 1.989·1030 kg

Jeg har udregnet hvor mange kg pr sekund som solen mister ved at løse: 3.83*1026 W = Δm*3*108 m/s

hvilket bliver 4.26*109 kg/s. Dette gange jeg med så med antal år ( i sekunder), dvs. 4.5*109 år = 6*1026 kg

For at finde forskellen skal jeg så ligge solens nuværende til dette tal, og så: solsamlet- solnu / solsamlet

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

Nej. Du skal finde hvor stor en del af sin masse solen har mistet. Det er mistet masse delt med solens masse.


Svar #2
01. april 2011 af slapdack (Slettet)

 er det så mistet / solens nuværende masse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hvor meget har solen mistet af sin masse på sin levetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.