Kemi

ph uden pks

16. maj 2005 af supdanny (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af en opgave der hedder, at jeg skal finde pH i en divalent base, uden jeg har fået pKs-værdien. 0,0015 M calciumhydroxid.
Er der nogen der bare kan hinte til hvordan svaret findes. Jeg kan ik finde svaret i Kemi 2000 B-niveau, hvor der iøvrigt er få eksempler.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2005 af Katty (Slettet)

Hmmm, hvad skal du bruge pKs til, når det er en base.

pOH = -log(cB)

pH = 14-pOH

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Du behøver ikke kende pKs idet Ca(OH)2 dissocierer fuldstændigt til Ca(2+) og OH(-). Da den formelle koncentration af calciumhydroxid bliver den aktuelle koncentration af OH(-):

[OH(-)] = 0,0015 M * 2 = 0,0030 M

Så kan du finde pOH og derefter pH :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

#1: hmm.. Det kan du ikke sige. Det gælder kun i dette tifælde (næsten), da dette spaltes helt til Ca2+ og OH-. Du kan da finde [OH-] ud fra koncentrationen, og anvende at pH=14+log[OH-]

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2005 af Katty (Slettet)

Ja, og så skrev jeg lidt forkert. Det hedder:

pOH = -log(x*cB),

for en opløsning af Me(OH)x

Skriv et svar til: ph uden pks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.