Matematik

bestem målrammens højde og bredde

05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

på billedet ses et "pop-ud mål", hvor målrammen er en del af en parabel. I et koordinatsystem kan denne parabel beskrives ved ligningen,

y = -0,030x^2 + 3,6x

hvor målrammen svarer til y > 0, hvor x og y er angivet i cm.

tegn parablen, og bestem målrammens højde og bredde.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må enten give billedet, eller beskrive i detaljer, de oplysninger, der er givet i billedet. Vi kan ikke hjælpe, når vi ikke kender hele opgaven.


Svar #2
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Jeg kan ikke selv se billedet. er det ikke muligt at gøre det uden? har ikke fået uddelt et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan er målrammen bestemt?


Svar #4
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Det eneste jeg har at gå ud fra er det jeg har skrevet. Der er intet billedet eller noget andet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så mårammen er hele den del af parabelen, der er er over x-aksen. Bestem parabelens topppunkt og nulpunkterne.


Svar #6
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs først ligningen y = 0, dvs    -0,030·x2 + 3,6·x = 0 (faktoriser og brug nulreglen). Topppunktet ligger præcis midt mellem de to rødder. Målrammens bredder er afstanden mellem rødderne, og dens højde er topppunktets y-værdi.


Skriv et svar til: bestem målrammens højde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.