Matematik

Eksponential funktioner

05. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omskriv funktioner til formen ba^x , angiv fremskrivnings faktoren og vækstraten

f(x) = 3e^-0,98 x

g(x) = 13e^0,6x

h (x) = 500e^0,01 x

Har kigget lidt i forklarings bogen , men kan ikke finde nogle eks. der ligner... Er det ligesom x , y

Altså at 3 er y og e^-0,98 er x ,,, eller hvordan løser man den her opgave... hmm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

                   b·ekx = b·(ek)x = b·ax


Svar #2
05. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

??? kan du ikke vise den første ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

                f(x) = 3·e-0,98x  = 3·(e-0,98)x = 3·0,375311x


Svar #4
05. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki så vækst r. er 0,375311 ? og 1,00375311 er fremskrivnings faktorer ?


Svar #5
05. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2011 af mathon

                       så væksten er -62,4689% og 0,375311 er fremskrivningsfaktoren


Skriv et svar til: Eksponential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.