Matematik

hjælp til simpel funktionregning..

05. april 2011 af srenleth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

sidder med en ret simpel opgave. men har set mig helt sort på den.

den lyder:

f(x)=x2+2x-1   og   g(x)=6x-5

beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem grafen for f og g.

ved man sætter dem lige hinanden og kommer frem til

4=4x-x2

og kan sagtens se x er 2 men tror jeg er kortsluttet på øverste etage for har glemt hvordan jeg finder ud af det..

tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

x2-4x+4=0

brug diskriminanten og metoden til udregning af 2-gradspolynomie til at finde x værdier hvor de skærer.

Sæt herefter de fundne x-koordinater ind i enten  parablen eller linien.


Svar #2
05. april 2011 af srenleth (Slettet)

nå ja for fanden!! doh

takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

skæring kræver:
                                  x2+2x-1 = 6x-5

                                  x2 - 4x + 4 = (x-2)2 =  0

                                  y = 6·2 - 5


Skriv et svar til: hjælp til simpel funktionregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.