Matematik

Eksponential funktioner

05. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om eksponential funktionen g , gælder at g = (-2)= (1/3)  angiv en regneforskrift for g og desunden dens grundtal...

Hvordan laver man den , er stået helt af.... Ln(x) må ikke være minus... ved ikke lige hvad det skal være ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig g(-2) = 1/3 .

Eksponentialfunktionen har formen g(x) = ax , så vi har

a-2 = 1/3

Bestem nu tallet a.


Svar #2
05. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

a = 1.732050808 el. a= -1.732050808

Det er jo ikke så svært... hmm.. ,, så noget siger mig der er mere ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Grundtallet skal være positivt. Det præcise svar er a = √3 .


Svar #4
05. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ja okay... :-) Takker... Selvf. positivt.


Skriv et svar til: Eksponential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.