Kemi

koncentration af vand

06. april 2011 af frenge (Slettet)

Opgave. 1
Hvad er koncentrationen af vand i vand?
(hint: du skal bruge, at vands densitet er 1,0 g/ml. Og du skal regne på, hvor mange mol vand der er i en liter. Og husk, at enheden for stofmængdekoncentration er mol pr liter).

hvordan gør man

Opgave. 2
En liter af en ukendt gas har ved 20 grader celsius om en atmosfæres tryk en masse på 1,83 g. Beregn stoffets molekylmasse.
 

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

                   hvad er massen af 1 L vand?


Svar #2
06. april 2011 af frenge (Slettet)

jeg forstår ikke disse 2 opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af mathon

massen af 1 liter vand er 1000 g

M(H2O) = 18,02 g/mol

     hvor mange mol findes i 1000 g vand?                         (n = m/M)


Svar #4
06. april 2011 af frenge (Slettet)

n = 1000 g / 18,02 g/mol = 55,5 mol ?

er dette koncentrationen af vand i vand


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af mathon

nu har du for vand
                                        1 L indeholder 55,5 mol

                                        cvand = (55,5 mol)/(1 L) = 55,5 M


Svar #6
06. april 2011 af frenge (Slettet)

er svaret på opg 1 55,5 M

hvad med opgave 2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2011 af mathon

Opgave. 2

                      n = (p·V)/(R·T)

   R = 0,082058 atm·L/(mol·K)                 

.

                      M = m/n


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2011 af majajean (Slettet)

jeg er også ved disse opgaver, men i opg. 2 har vi ingen mol.

så hvad gør vi der?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2011 af mathon

                 ...genlæs #7


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2011 af majajean (Slettet)

ja fandt ud af det bagefter ;)
men jeg prøver at regne på det, og jeg kan åbenbart ikke finde ud af det.

hvad skulle n blive ? - hvilke tal skal ind hvor i formlen ?

og den her:

R = 0,082058 atm·L/(mol·K)

skal der ikke stå noget imellem tallet for R og atm ????

eller er det mig der ikke har forstået det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2011 af majajean (Slettet)

aaaah har forstået nu.

men jeg får M til endten at være 3 eller 45,75 ..

og der er ingen gas der har den molarmasse?


Skriv et svar til: koncentration af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.