Matematik

hurtigt hjælp

06. april 2011 af ineedyourhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

tabellen:

x    0           56    112     224   448    896

y    1,91     1,36  0,94   0,47   0,17   0,01 

sammenhængen mellem x og y kan beskrives med y = g(x)

hvor g(x) = b*a^x  

1. benyt tabellens data til at bestemme konstanterne a og b?

i en model for dyrkning af en afgrøde på en mark antages, at

U(x) = 15,5 / 1 + g(x) , 0<_ (stregen under snablen) x <_ 1500

hvor U(x) er tørstofudbyttet (målt i ton, når der tilføres x kg kunstgødning

2. giv en fortolkning af tallet 15,5?

ved ikke helt hvordan jeg gøre - nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af peter lind

Brug et CAS værktøj til at lave regressionsanalyse på de data.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af DrAwesome (Slettet)

 Davs.

1. Her skal du sandsynligvis blot anvende regressions-programmet i din lommeregner. På B-niveau har man vist ikke redskaberne til selv at lave regression.

2. Her vil jeg bestemt tro at der mangler en parantes, så det rigtige udtryk for U bliver: U(x) = 15,5/(1+g(x)), da det ikke giver så meget mening at dividere med 1.

Her skal du vurdere, hvilken rolle 15,5 spiller i udtrykket, når x ændres. Prøv for eksempel, at se hvad U(x) er når x = 0.

//BB


Skriv et svar til: hurtigt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.