Matematik

Opgave

22. april 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

En lampe er ophængt lodret over centrum af et rundt bord med radius 0,75 m. I punktet P på bord-kanten danner lysstrålen fra lampen vinklen v med vandret. Afstanden fra lampen til punktet P betegnes d.

Beregn d, og beregn sin(v), når lampen er ophængt i højden h = 0,6 m over bordet.

Jeg vedhæfter lige en skitse over situationen.

 

Vedhæftet fil: skitse.docx

Svar #1
22. april 2013 af 1234radioen (Slettet)

Hej. Jeg tror jeg har fundet ud af opgaven. Men så har jeg spørgmsål det den næste delopgave, som lyder:

Det oplyses, at intensiteten I af lyset fra lampen i punktet  kan bestemmes ved hjælp af formlen I=k*(sin/d^2), hvor k er en positiv konstant.

Gør rede for, at I = k*(h/(h^2+0,75^2)^3/2

Bestem den værdi af højden h, som giver den største intensitet i P.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der menes formodentlig

I = k·sin(v) / d2      ?

Benyt formlen for sin(v) i en retvinklet trekant, og benyt Pythagoras, d2 = h2 + r2 .

Find maksimum for funktionen I(h) .


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.