Kemi
Hjælp og rettelse.
14. april 2008 af
bjarkeh (Slettet)
Opgave 86) Stoffet CuSO4*5H2O(s) anvendes til at lave 500mL 0,125M CuSO4(aq).
a) Beregn massen af CuSO4*5H2O(s), som man skal bruge til at lave opløsning.
n = V*c = 0,500L * 0,125M = 0,0625M CuSO4, som befinder sig i
0,0625M CuSO4*5H2O = 0,0625M * 249,68g/mol = 15,605 g.
.. Er dette rigtigt?
Og så mangler jeg hjælp til:
b) Hvor stort et volume skal man afmåle af opløsningen, hvis man skal bruge 0,00500 mol CuSO4(aq)
a) Beregn massen af CuSO4*5H2O(s), som man skal bruge til at lave opløsning.
n = V*c = 0,500L * 0,125M = 0,0625M CuSO4, som befinder sig i
0,0625M CuSO4*5H2O = 0,0625M * 249,68g/mol = 15,605 g.
.. Er dette rigtigt?
Og så mangler jeg hjælp til:
b) Hvor stort et volume skal man afmåle af opløsningen, hvis man skal bruge 0,00500 mol CuSO4(aq)
Svar #1
14. april 2008 af bjarkeh (Slettet)
Please. Jeg vil virkelig gerne lære det. Overhovedet ikke én, som vil hjælpe?
Svar #2
15. april 2008 af mathon
a)500 mL 0,125 M CuSO4(aq)
n(CuSO4) = (500 mL)*(0,125 mmol/mL) = 62,5 mmol
62,5 mmol CuSO4 forefindes i 62,5 mmol CuSO4*5H2O(s)
M(CuSO4*5H2O) = 249,68 g/mol = 0,24968 g/mmol
62,5 mmol CuSO4 forefindes i (62,5 mmol)*(0,24968 g/mmol) =
15,605 g CuSO4*5H2O(s
b)
V*c = n
V = n/c
V = (5 mmol)/( 0,125 mmol/mL) = 40 mL
Svar #4
28. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det findes ved at beregne molarvægten for CuSO4*5H2O .
Skriv et svar til: Hjælp og rettelse.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
