Fysik

Kraft og bevægelse - hjælp!!

18. marts 2010 af REZAH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse... håber at der er nogen der kan hjælpe..

opgaven:  en kraft på 0,52 N trækker en klods med massen 570 g hen over en vandret bordflade

a) hvor stor er accelerationen, hvis man kan se bort fra gnidningen?
b) hvor stor klodsens fart efter 1,5 sekunder?
c) hvor langt har den bevæget sig efter 1,5 sekunder, hvis den er startet fra hvile?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

a)brug:      Kraft = masse*acceleration

b)             v=g*t

c)              s=1/2 g *t2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Min faciliste i denne opgave siger, at opgave a skal give 0,0804 m/s^2.

Hvis jeg skal finde accerlerationen ved at isolerer den, bliver det så accerleration = kraft / masse
som så bliver 0,92 / 570.
Det giver ikke helt det rigtige tal, hvad er det jeg gør forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2013 af mathon

@#3
           Det afhænger af trækkraftens vinkel med bordfladen.

           0,0804 m/s2 svarer til en vinkel α ≈ 84,94º.

 

           a = ((0,52 N) • cos(84,94º)) / (0,570 kg) = 0,0805 m/s2           

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Men jeg bliver jo ikke opgivet, at resultatet er 0,0804 m/s^2. Så hvordan havde jeg regnet det ud, hvis jeg ikke kendte resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2013 af mathon

       

  Se
            #4's sidste linje.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Det ser jeg. Men vinklen har du jo kun fået, fordi du kender de 0,0804, som jo ikke bliver oplyst i opgaven, men kun i facitlisten. Eller hvad, er der noget jeg overser?


Skriv et svar til: Kraft og bevægelse - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.