Matematik

ligninger, overslag og andet..

07. september 2010 af xixisandra (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle jeg kan ikke så godt huske hvordan man regner ligninger ud som: 2x+9=30-x
og er også nået til en opgave hvor man skal lave overslag foreksempel denne: 5890-2490 er ca. =?

håber nogle vil forklare mig det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man løser simple ligninger af den slags ved at isolere den ubekendte x på den ene side af lighedstegnet. Man kan lægge samme størrelse til, eller samme størrelse fra på begge sider af = , ligesom man kan gange eller dividere med det samme tal, der ikke er 0, på begge sider.

I overslagsregning indsætter man runde tal, der er nemme at regne med (i hovedet), så man hurtigt får et resultat, der er i nærheden af det rigtige. Derefter kan man regne efter i detaljer. med overslaget sikrer man sig, at kommaet bliver sat rigtigt.


Skriv et svar til: ligninger, overslag og andet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.