Kemi

Hjælp til opgaver

25. marts 2014 af nantonon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at regne nogle opgaver, men er gået lidt i stå. Derfor håber jeg på lidt hjælp til at kommer videre. Det drejer sig om følgende opgaver:

Cr(OH)3(s) er tungtopløseligt i vand med opløselighedsproduktet Ksp = 6,7*10-31M4.

a) Opskriv udrykket for opløselighedsproduktet for Cr(OH)3(s) og bergen koncentrationen af Cr3+(aq) ioner i en mættet vandig opløsning af Cr(OH)3.

b) Zn(OH)2(s) er også tungtopløseligt i vand med opløselighedsprodukt Ksp = 4,5*10-17M3. Beregn pH for en mættet vandig opløsning af Zn(OH)2. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af mathon

                
        hvis den molære opløselighed er s
        haves for en mættet opløsning:
                                                                     [Cr3+] · [OH-]3 = Ksp
                     molære koncentrationer:             s   ·   (3s)3  = Ksp

                                                                         27s4 =  Ksp

                                                                                               s  =  ((6,7·10-31M4)/27)1/4                         

                                                                          s = 1,26·10-8 M
           hvorfor
                              [Cr3+] = 1,26·10-8 M

                              [OH-] = 3·(1,26·10-8 M) = 3,77·10-8 M

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af mathon

b)

        hvis den molære opløselighed er s
        haves for en mættet opløsning:
                                                                     [Zn2+] · [OH-]2 = Ksp
                     molære koncentrationer:             s   ·   (2s)2  = Ksp

                                                                         4s3 =  Ksp

                                                                                               s  =  ((4,5·10-17M3)/4)1/3                        

                                                                          s = 2,24·10-6 M
           hvorfor
                              [Zn2+] = 2,24·10-6 M

                              [OH-] = 2·(2,24·10-6 M) = 4,48·10-6 M


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.