Matematik

Afledte funktion af g(t)=e^sin(6t)

26. marts 2014 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder jeg den afledte funktion af

g(t)=esin(6t) 

Jeg ved jeg skal bruge kædereglen (f(g(t))) ' = f '(t) · g(t) + f(t) · g '(t) 

men jeg kan ikke finde ud af hvad der er f(t) og g(t) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det, du kalder kædereglen, er på højre side reglen for differentiation af et produkt. Man skal benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion

        (f(g(t))' = f '(g(t)) · g(t)

g(t) er den indre funktion, her sin(6t), mens f(t) er den ydre funktion, her et .


Svar #2
26. marts 2014 af joeeey (Slettet)

ja selvfølgelig er det  (f(g(t))' = f '(g(t)) · g '(t) det var mig der skrev forkert,

g(t) = sin(6t)         g '(t) = 6cos(6t)

f(t) = et                 f '(t) = et

f '(g(t)) · g'(t)   => esin(6t)6cos(t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. Ja, netop.

Svar #4
26. marts 2014 af joeeey (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Afledte funktion af g(t)=e^sin(6t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.