Matematik

Logistisk vækst

26. marts 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med beviset for logistisk vækst, og der er lige et trin, som jeg ikke forstår.

Man har differentialligningen: f'(x)=k*f(x)*(M-f(x))

Men i min bog er der sat lighedstegn mellem ovenstående og følgende:

kM*f(x)*(1-f(x)/M)

Det kan jeg ikke forstå. Det giver mening for mig, at hvis man ganger k*f(x) ind i parantesen, så giver det kM*f(x), men det andet giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

I parentesen (M - f(x)) sætter man faktor M udenfor.

             M - f(x) = M·(1 - f(x)/M)


Svar #2
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Mange tak :-)


Svar #3
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Må jeg lige spørge om noget andet til beviset?

Der står, at man skal differentier følgende:

1/f(x) - 1/M

I bogen står der:

(1/f(x)-1/M)' = -f'(x)/(f(x))^2

Det kan jeg ikke forstå


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.