Matematik

Hvorfor gange med 60 gennemsnitsfart

26. marts 2014 af Sofiaa2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Når man skal regne gennemsnitsfarten ud hvorfor skal man så gange med 60 i formlen? km/min * 60 = km/t

PÅ http://www.regneregler.dk/tidsomregning.jsp står der præcis det omvendte


Hvis man skal omregne 3 dage til minutter i stedet, så omregner man først til timer og derefter minutter.

Fra dage til timer:

3⋅24=72

Fra timer til minutter:

72⋅60=4320

(Der er 4320 minutter på 3 dage.)


Hvis man skal regne den anden vej, så dividerer man i stedet.

Ved 2880 minutter omregnet til dage, bliver regnestykket:

Minutter til timer:

2880:60=48

(Der er 48 timer på 2880 minutter.)

Timer til dage:

48:24=2

(48 timer er 2 dage.)

Dermed kan vi se, at 2880 minutter er 2 dage.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af 123434 (Slettet)

60 minutter=1 time


Svar #2
26. marts 2014 af Sofiaa2 (Slettet)

Ja men for at lave 2880 min til timen dividere jeg jo. Hvorfor skal jeg så gange der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Chrystine (Slettet)

Fordi min og timer står i nævneren!

Egentligt skulle du dividere med 1/60, hvilket jo er det samme som gange med 60.


Svar #4
27. marts 2014 af Sofiaa2 (Slettet)

Er den regel altid gældende?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2014 af Chrystine (Slettet)

At dividere med 1/n er det samme som at gange med n?
Ja, det gælder for alle reelle tal n, undtaget 0.


Svar #6
27. marts 2014 af Sofiaa2 (Slettet)

Okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hvorfor gange med 60 gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.