Matematik

afledede funktioner

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem den afledede funktion for f(x) = x * √x  (der står altså  kvadratrod af x)

angiv dernæst en ligning for tangenten til grafen i (4,8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af SuneChr

Det begynder at ligne en malstrøm af opgaveudfordringer. Er det korrekt?
Forsøger du, inden du lægger alle disse opgaver ud, selv at gå i gang med dem forinden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af hesch (Slettet)

f(x) = x * √x  =  x1,5     =>

f '(x) = 1,5 * x0,5 =  1,5√x

f '(4) = 3

g(x) = 3x + b           =>

g(4) = 3*4 + b = 8    =>

b = -4                    =>

g(x) =  3x - 4


Skriv et svar til: afledede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.