Matematik

cirkel og linging ... behøver hjælp

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

en cirkel har ligningen

x^2-10x+y^2-2y+21 = 0

en linjie går gennem cirklens centrum og har hældningskoefificient 0.5

bestem skæringspunkterne mellem cirklen og linjen??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af SuneChr

Det begynder at ligne en malstrøm af opgaveudfordringer. Er det korrekt?
Forsøger du, inden du lægger alle disse opgaver ud, selv at gå i gang med dem forinden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af hesch (Slettet)

Cirklens ligning:  ( x - 5 )2 + ( y - 1 )2 = 5      =>   ( x0 , y0 ) =  ( -5 , -1 )   =>

Liniens ligning:  0,5x + b = y     => 0,5*(-5) + b = -1   =>   b = 1,5   =>

Liniens ligning:  y = 0,5x + 1,5

Se nu:     https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1461446    #3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Af resultaterne i #2 aflæser man: cirklens centrum C(5 , 1) , radius r = √5 . Linien med hældningskoefficient 1/2 har retningsvektor m = [2 , 1] . Linien skal gå gennem cirklens centrum. Stedvektorer til liniens skæringspunkter med cirklen er da de to vektorer

        OP = OC ± r·m/|m|

              = [0 , 5] ± (√5)·[2 , 1]/√5

              = [0 , 5] ± [2 , 1]


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2014 af hesch (Slettet)

#2+3:  Ja, der sneg sig vist et par fortegnsfejl ind i #2, ang. ( x0 , y0 ).


Skriv et svar til: cirkel og linging ... behøver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.