Matematik
Beregn kurvelængde
Hej :-)
Jeg har lavet en/flere fejl, tror at det er i min substitution det går galt.
Svar #3
27. marts 2014 af JesperHP (Slettet)
den skal jo være det samme som x' pånær faktoren 3/2, dvs. y' = (3/2) x' tænker jeg..
Svar #4
27. marts 2014 af Banff (Slettet)
lommeregneren siger 9*t^4 og 9*t^2, fordi x og y-mærke løftes op i 2 potens
Svar #5
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Bemærk, at kurven er grafen for den funktion, der har fremstillingen
y = (3/2)x , 0 ≤ x ≤ 3·√3
altså for en del af en ret linie.
Kurvelængden er derfor
L = √((3·√3)2 + ((3/2)·3·√3)2) = √(27 + (9/4)·27) = (3/2)√39
Svar #6
27. marts 2014 af Banff (Slettet)
Facitlisten siger det skal give 7, kan det passe ?
Det er opgave 26 side 625 i bogen "Thomas Calculus " Twelfth edition og Global Edition, hvis I skulle ligge inden med bogen
Svar #7
27. marts 2014 af JesperHP (Slettet)
#5 kan du ikke lige tjekke dit svar igen Andersen (eller uddybe)...tror du har regnet forkert... hvis det er en linje må den så ikke skære i (0,0) og (3,4.5) hvorfor integralet må være sqrt(3^2 + 4.5^2) eller hvad?
Svar #8
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#7
Jeg har antaget, at opgaven var korrekt formuleret i det vedlagte dokument, dvs.
x = t3 ∧ y = 3t3/2 , 0 ≤ t ≤ √3 .
Heraf ses, at y = (3/2)x , 0 ≤ x ≤ (√3)3 = 3·√3 .
Buelængden er da hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne 3·√3 og (3/2)·3·√3 , dvs.
L = 3·√3 · √(1 + (9/4)) = (3/2)·(√3)·(√13)
Tjek igen, om opgaven er formuleret korrekt her.
Svar #9
27. marts 2014 af JesperHP (Slettet)
ahh ja det er bare mig der vil have
til at være 3 ...istedet for 3sqrt(3) ... min fejl.
Svar #10
27. marts 2014 af Banff (Slettet)
Jeg har løsningen her, men kan ikke gennemskue hvordan bogen kommer frem til resultatet
Svar #12
27. marts 2014 af JesperHP (Slettet)
Jeg kan på igen måde få det til 7.. her er de udregninger jeg laver:
Svar #14
01. april 2014 af Banff (Slettet)
# 10
Jeg skal ikke bruge hjælp til opgaven længerer.
Ville blot uploade løsningen fra lærebogen til #10, da jeg har opdaget at den ikke er vedhæftet. Tror årsagen er at filen er for stor, da jeg heller ikke kan gøre det nu kan jeg se
Svar #15
01. april 2014 af Banff (Slettet)
Syntes jeg skylder Jer der har brugt tid på denne opgave, løsnigen fra lærebogen.
Svar #16
01. april 2014 af JesperHP (Slettet)
Ja ok det forklarer jo en del eftersom y-koordinaten er anderledes defineret i dokumentet #15 hvor den er i anden potens, hvorimod den i dokumentet i #1 var i tredje potens, hvis ikke jeg læser helt forkert...
Svar #17
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#16
Det er helt korrekt læst. Dokumenterne i #0 og #15 definerer to forskellige opgaver. Med opgaven i #15 har man
x = t3 , y = (3/2)·t2 , 0 ≤ t ≤ √3
(Det er forkert at skrive det med symbolet ∨ mellem specifikationerne; de skal jo alle være opfyldt samtidig).
Kurven er så grafen for funktionen f(x) = (3/2)·x2/3 , 0 ≤ x ≤ 3·√3 , og buelængden af grafen på dette interval er så
L = 0∫3·√3 (1 + (f '(x))2)1/2 dx = 0∫3·√3 (1 + (x-1/3)2)1/2 dx
= 0∫3·√3 (1 + x-2/3)1/2 dx
Substituerer vi her t = x2/3 , dt = (2/3)x-1/3 dx , dx = (3/2)x1/3 dt = (3/2)t1/2 dt , får vi
L = (3/2)·0∫3 t1/2·(1 + (1/t))1/2 dt = (3/2)·0∫3 (1+t)1/2 dt = (3/2)·(2/3)·[(1+t)3/2)]30
= (1+3)3/2 - (1+0)3/2 = 43/2 - 13/2 = 8 - 1 = 7
Skriv et svar til: Beregn kurvelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
