Matematik

f'(x) = 0

27. marts 2014 af JohannaNi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en funktion givet ved: 8*x-1+1/2x-3

Jeg skal nu finde f'(x) = 0. Vil det så sige at jeg skal finde toppunktet, da jeg har hørt at f'(x) = 0 betyder toppunktet?

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af mathon

                      f{}'(x)=\; -8x^{-2}+\frac{1}{2}

                      f{}'(x_o)=\; -8x_o^{-2}+\frac{1}{2}=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af Chrystine (Slettet)

Det er kun for parabler, at f'(x) = 0 betyder toppunktet.

Som mathon skriver i #1, så skal du differentiere funktionen, og derefter løse ligningen f ' (x) = 0.


Svar #3
27. marts 2014 af JohannaNi (Slettet)

Arrrh okay. Tak! :-)


Svar #4
01. april 2014 af JohannaNi (Slettet)

Men hvordan kan jeg differentiere denne funktion? Synes nemlig ikke denne funktion kan bruges til differentialregning. :-)

Det skal lige siges, at man på forhånd ved, at x>0 


Skriv et svar til: f'(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.