Matematik

cos sin relationer.

29. marts 2014 af wead (Slettet) - Niveau: A-niveau

se filen der er opgave beskrivelsen håber i kan hjælpe mig igang med den. :)

Vedhæftet fil: visning af opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af mathon

                                       \left | BC \right |^2=\left | BD \right |^2+\left | CD \right |^2

arealet
                                      T=\frac{1}{2}\cdot \left | AB \right |\cdot \left | CD \right |


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2014 af mathon

b)

                             \left | AC \right |=b=\sqrt{\left | CD \right |^2+\left |AD \right |^2}

                             m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2\left ( b^2+c^2 \right )-a^2}

                             B=cos^{-1}\left (\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )


Svar #3
29. marts 2014 af wead (Slettet)

forstår ikke hvad du gør for at finde Ma. kan du forklare det med ord så jeg forstår det. kan godt putte talene ind osv. men det bedre jeg forstår det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2014 af mathon

#3

 Med cos-relationen
 har du
                       m{_{a}}^{2}=\left (\frac{a}{2} \right )^2+c^2-2\cdot \left (\frac{a}{2} \right )\cdot c\cdot cos(B)
                                         


Svar #5
29. marts 2014 af wead (Slettet)

hvorfor siger du a/2 det er det jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Medianen deler den tilhørende side i to lige store stykker. Medianen ma bliver en side i en trekant, hvor de øvrige sider er a/2 og c, og den trekant benyttes så cosinusrelationen i.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Alternativt har man

        tan(B) = |CD| / |BD| = |CD| / (|DA| + |AB|)

Kalder vi medianen ma's fordpunkt på BC for M og nedfælder den vinkelrette MH fra M på AB, ser man, at trekant BHM er en retvinklet trekant, der er ensvinklet med trekant BDC, og da |BM| = (1/2)·|BC|, er skalaforholdet mellem de to trekanter 1:2 . Derfor er

      |MH| = (1/2)·|CD| = 3 , |BH| = (1/2)·|BD| = 7/2 og dermed |AH| = |AB| - |BH| = 5 - 7/2 = 3/2 .

Da medianen ma er hypotenuse i den retvinklede trekant AHM, hvis to kateter AH og MH vi lige har bestemt, har vi da

        ma2 = |MH|2 + |AH|2 = 32 + (3/2)2 = (3/2)2·5


Skriv et svar til: cos sin relationer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.