Matematik

Reducer d i ligningen

01. april 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reducerer jeg d i denne ligning?

i = π/64(D4-d4)

mvh. Tino


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af mathon

                    \small d^4=D^{4}-\frac{64i}{\pi }

                    \small d=\left (D^{4}-\frac{64i}{\pi } \right )^{\frac{1}{4}}


Svar #2
01. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Kan du uddybe din fremgangsmåde ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2014 af mathon

                \small i=\frac{\pi }{64}\cdot \left ( D^4-d^4 \right )                       multiplicer med   \small \frac{\64 }{\pi }

                \small \frac{64i}{\pi }= D^4-d^4                              adder      \small d^4         

                \small d^4+\frac{64i}{\pi }= D^4                              subtraher    \small \frac{64i}{\pi }

                \small d^4= D^4-\frac{64i}{\pi }                              opløft i   \small \frac{1}{4 }

                \small d= \left (D^4-\frac{64i}{\pi } \right )^{}\frac{1}{4}               

                    


Skriv et svar til: Reducer d i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.