Matematik

Funktioner

01. april 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Sidder fast med følgende opg:

Funktionerne f og g er gived ved:

f(x)=x^2-3x+2 og g(x)=x^2+4x-1

Beregn koordinaterne til de to punkter, hvor graferne for f og g skærer hinanden og løs uligheden f(x)≤g(x)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen     f(x) = g(x)   for at finde x-koordinaterne til de mulige skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2014 af mathon

           skæring
                             f(x)       =      g(x)

                         x2- 3x+2   =   x2+4x-1  

                                   7x   =  3 …     hvoraf førstekoordinaten til skæringspunktet beregnes.


Svar #3
01. april 2014 af jukson (Slettet)

Beklager, men er helt blank på nuværende tidspunkt... Kan du vise alle trin igennem, tak..?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal løse ligningen   f(x) = g(x) , dvs

        x2 -3x +2 = x2 + 4x -1

Man samler alle led med x den ene side, og de rene tal på den anden side

           7x = 3

hvoraf

            x = 3/7 .

Beregn så skæringspunktets y-koordinat ved at beregne f(3/7) eller g(3/7) .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.