Matematik

Areal under en graf

02. april 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet et billede.. Hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af PeterValberg

Det er integrationsgrænserne, der er "smuttet", det viste areal kan bestemmes som:

\int_2^5{\left(-x^3+8x^2-17x+10 \right )dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af mathon

      
              \small \small A_{skraveret}=\int_{2}^{5}\left ( -x^3+8x^2-17x+10 \right )dx=

                                        \small \left [-\frac{1}{4}x^4+\frac{8}{3}x^3-\frac{17}{2}x^2+10x \right ]_{2}^{5}


Svar #3
03. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men hvorfor er det grænserne er 5 og 2? O.o


Svar #4
03. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nååår på den måde! :D 


Svar #5
03. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så arealet er 11.250?


Svar #6
03. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2014 af mathon

         \small \small A_{skraveret}=\int_{2}^{5}\left ( -x^3+8x^2-17x+10 \right )dx=

                                        \small \left [-\frac{1}{4}x^4+\frac{8}{3}x^3-\frac{17}{2}x^2+10x \right ]_{2}^{5}=

             \small -\frac{1}{4}\cdot 5^4+\frac{8}{3}\cdot 5^3-\frac{17}{2}\cdot 5^2+10\cdot 5\; \; -\; \; \left ( -\frac{1}{4}\cdot 2^4+\frac{8}{3}\cdot 2^3-\frac{17}{2}\cdot 2^2+10\cdot 2 \right )=

                                   \small \frac{175}{12}-\frac{10}{3} = \frac{175}{12}-\frac{40}{12}=\frac{135}{12}=\frac{45}{4}=11,25          


Skriv et svar til: Areal under en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.