Matematik

Beregn konstanten k i ligningen - uden hjælpemidler

02. april 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan i evt. hjælpe mig med hvilken fremgangsmåde jeg skal bruge til at finde konstanten k i nedenstående ligning?

2x2-3k2x-(k+32)=0     ;  k = alle reelle tal    ;  Det oplyses at x = 4 er løsningen til ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af SuneChr

Hvori består problemet at erstatte x med 4 og derefter løse ligningen m.h.t. k ?
Det er en almindelig 2.gr. ligning i k .


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2014 af mathon

         2·42- 3k2·4 - (k+32) = 0

         32 -12k2 - k - 32 = 0

         12k2 + k = 0

         12·k·(k + (1/12)) = 0 …


Svar #3
02. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Jamen vil det sige at jeg ''bare'' kan erstatte x med 4 uden lige.
Så k altså er = 0 v -(1/12) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af mathon

     Ja


Svar #5
02. april 2014 af Esterificering (Slettet)

ah okay, simpelt.
Man gør det nogle gange sværre end det er.
tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2014 af SuneChr

# 3
Man kan også isolere k i den oprindelige ligning og derefter indsætte et vilkårligt x. Her x = 4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2014 af mathon

#6 videreført:

                           k=\frac{-1\pm \sqrt{1-4\cdot (3x)\cdot (32-2x^2)}}{6x}


Skriv et svar til: Beregn konstanten k i ligningen - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.