Matematik

Løs ligning

05. april 2014 af Pesly (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan jeg få hjælp til at løse -3/2x+2=3x-1, ved det skal blive x=2/3, men kan bare ikke komme frem til det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af peter lind

1.   flyt tallet 1 over på venstre side

2. flyt -3/2x over på højre side

3. divider den fremkomne ligning med koefficienten til x


Svar #2
05. april 2014 af Pesly (Slettet)

er kommet frem til 3=3x+3/2x, kan jeg få vist sidste trin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af peter lind

foretag additionen på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

3x + (3/2)x = (3 + (3/2))x = (9/2)x = 3 ,


Svar #5
05. april 2014 af Pesly (Slettet)

En stor hjælp tak


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.