Matematik

arealer og grafer

07. april 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er stødt ind i denne opgave:

Der er givet funktionerne f(x)=sin(2x) og g(x)=sin(x).

a)    Tegn graferne for de to funktioner i intervallet [0;π ] og beregn koordinatsættene til skæringspunkterne mellem de to grafer i intervallet.

Dette har jeg gjort. fundet tre skæringspunkter: (0,0), (π,0) og (1/3π,0.866)

b)    De to grafer afgrænser i intervallet to omrader, som har et areal. Gør rede for at det ene areal er 9 gange sa stort som det andet.

hvordan gør jeg dette? Er det noget med  \int_{0}^{\pi }f(x)-g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af peter lind

Nej grænserne er henholdsvis  0 , π/3  og π/3 og π

Du skal også passe på med fortegnet


Svar #2
07. april 2014 af johs5 (Slettet)

hvordan så? \int_{0}^{1/3\pi }f(x)+\int_{1/3\pi }^{\pi }g(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis, at

        9\int_{0}^{\frac{\pi }{3}}\left ( \sin 2x -\sin x \right )\textup{d}x=\int_{\frac{\pi }{3}}^{\pi }\left ( \sin x-\sin 2x \right )\textup{d}x


Skriv et svar til: arealer og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.