Matematik

areal af punktmængde

10. april 2014 af mumilumi (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået givet en opgave u. hjælpemidler 

givet en funktion f(x)=e^x+2 i intervallet fra 1 til 0. bestem arealet af punktmængden m. har fået det til at give e, men det passer vel ikke eller gør det???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af hesch (Slettet)

Du mangler en sidste grænse for m.  Er det x-aksen eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af mimimumu (Slettet)

Se på opg 3 på vedhæftede
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af hesch (Slettet)

#0+2:  Nej, dit resultat kan ikke passe, for f(0) = 3 ,  og f(1) ≈ 4,7.

Arealet af m  ≈ ½(3+4,7)*1 = 3,85      ( middelværdi * bredde )

Resultatet  e = 2,718 passer ikke.

Men skriv dine udregninger, så fejlen kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af hesch (Slettet)

#3: Opgivet ?

Du skal integrere ikke differentiere, hvis det er det du har gjort ?

\int_{0}^{1} e^{x}+2\cdot dx = \left [ e^{x}+2x\right ]

( hvordan sætter man grænser, 0 og 1, på den sidste parantes her ? )

Arealet af M findes med grænser indsat:

A = (e1 + 2*1) - (e0+ 0 ) = e + 1 ≈ 3,7183


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

            

                                    \Normal A_{M}=\int_{0}^{1}\left ( e^x+2 \right )dx =\left [ e^x+2x \right ]_{0}^{1}=e^1+2\cdot 1\; \; -\; \; \left ( e^0+2\cdot 0 \right )=e+2-1=
                                                                                                                                   e{\color{Red} +1}


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2014 af SuneChr

# 0
Du skal vænne dig til at formulere en opgave korrekt.
En mængde angives sædvanligvis med et stort bogstav, som der også står i opgaven.
Et interval omtales normalt med nederste grænse som den først nævnte.
Området, der skal arealbestemmes udtrykkes, utvetydigt, således:
M = { (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1  ∧  0 ≤ y ≤ ex + 2 }


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Jamen hvordan får du sat grænserne 0 og 1 på parantesen ?  Hvad for en knap trykker du på ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2014 af mimimumu (Slettet)

Tak for hjælpen nu forstår jeg :)
Kan i evt hjælpe mig mig en sidste opgave jeg har prøvet at kæmpe med
Den lyder således:

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3-(3/2)x^2-6x+7

Bestem monotoniforholdende for f. Jeg har startet med at finde f'(x)=3x^2-3x-6
Men kan ikke komme videre ... :/

Brugbart svar (1)

Svar #9
10. april 2014 af SuneChr

# 7
SP 1004141358.PNG

Vedhæftet fil:SP 1004141358.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2014 af hesch (Slettet)

#9: Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2014 af SuneChr

\begin{bmatrix} hesch \end{bmatrix}_{Henrik}^{S}


Skriv et svar til: areal af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.