Matematik

Funktioner

10. april 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Har brug for lidt hjælp..

Jeg skal finde a og b i en funktion = f(x)=ax+b

Jeg har f(2)=3 som giver mening, men f(7)-(f4)=12 forstår jeg ikke helt..

Hvordan kan jeg lave f(7)-f(4)=12 om til noget der ligner den første..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

                                 f(x)=y=ax+b

                                                y_2-y_1=a\! \left (\! x_2-x_1 \right \! \! )

                                                a=\frac{y_2-y_1 }{\! x_2-x_1 }

                                                b=y_1-a\cdot x_1


Svar #2
10. april 2014 af jukson (Slettet)

Okay, men hvis 2 er x1, 3 er y1, og 12 er y2, hvad er x2 så når f(7)-f(4)=12..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2014 af mathon

    Du har så
                         a\cdot 7+b-\left ( a\cdot 4+b \right )=12

                         7a+b-4a-b \right )=12

                         3a=12

                         a=4
             og
                         b=3-4\cdot 2


Svar #4
10. april 2014 af jukson (Slettet)

Super, tak skal du ha'..

Jeg har ligee to til.. :-)

Beregn a og b når det oplyses at:

f(x) = b * ax , f(3)=4 og f(x+3)=2f(x)

og

En fuktion er givet ved f(x) = 2 + ln(x-4)

Beregn regneforskrift og dM for den omvendte (inverse) funktion f-1

Tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

                                 f(x) = y = b·ax

       fordoblingskonstanten X2 er 3

                                          y=b\cdot 2^{\frac{x}{3}}

                                          4=b\cdot 2^{\frac{3}{3}} =2b

                                           b =2

                                          y=2\cdot 2^{\frac{x}{3}}

                                          f(x)=2^{\frac{x}{3}+1}=2^{\frac{x+3}{3}}


Svar #6
10. april 2014 af jukson (Slettet)

Lige lidt hjælp med den sidste, takker :-)

En fuktion er givet ved f(x) = 2 + ln(x-4)

Beregn regneforskrift og dM for den omvendte (inverse) funktion f-1

Tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2014 af mathon

                           f(x) = y=2+\ln(x-4)\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; x> 4

                                            y-2=\ln(x-4)

                                            x-4=e^{y-2}

                                            f^{-1}(y)=x=e^{y-2}+4\; > 4       som er opfyldt for alle reelle y

                           Dm(f^{-1})=\mathbb{R}


Svar #8
11. april 2014 af jukson (Slettet)

Tusind tak for hjælpen mathon


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.