Matematik

polygoner vinkler

12. april 2014 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har lidt svært ved at forstå denne opgave:

Hyltebjerg kirke består af polygoner bl.a. 6-kanter og Sorgenfri kirke er en 5-kant.

Hvis vi antager at der er tale om regulære polygoner(alle vinkler og sider er lige store)

Hvor store er vinklen mellem kirkens sider. Skal jeg beregne vinklerne i 6-kanten og 5-kanten? synes spørgsmålet er lidt dumt formuleret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2014 af mathon

Tegn det for at få overblik.
Tegn den omskrevne cirkel
med radier ud til to nabovinkelspidser:

               Centervinklen
                                           i sekskanten bliver (360°)/6 = 60°.
                                           De to øvrige vinkler i den ligebenede/ligesidede trekant, bliver (180°-60°)/2
                                           og vinklen mellem to nabosider  = ((180°- 60°)/2)·2 = 120°

.
                                           i femkanten bliver (360°)/5 = 72°.
                                           De to øvrige vinkler i den ligebenede trekant, bliver (180°-72°)/2
                                           og vinklen mellem to nabosider  = ((180°- 72°)/2)·2 = 108°
                                          
                                      


Svar #2
12. april 2014 af cheraiko85 (Slettet)

Det var nu mere måden spørgsmålet var formuleret på jeg ikke forstod


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2014 af SuneChr

# 0
Det ser mere ud, som du selv har formuleret opgaven.
Hvordan er den oprindelige ordlyd?


Svar #4
12. april 2014 af cheraiko85 (Slettet)

det har jeg ikke, opgaven ser sådan her ud:

Hyltebjerg kirke består af polygoner bl.a. 6-kanter og Sorgenfri kirke er en 5-kant.

Hvis vi antager at der er tale om regulære polygoner(alle vinkler og sider er lige store)

Hvor store er vinklen mellem kirkens sider

Hvor store bliver kirkerne når længden af kirkens sider er 16 meter.

Hvis man øger længden af siderne med 20%, hvor meget større bliver kirkens areal


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vinkelsummen i en regulær n-kant er (n-2)·180º .

Beregn arealet af en regulær 5-kant med siden 16 m . Beregn arealet af en regulær 6-kant med siden 16 m

Gentag beregningen hvor sidelængden nu er 16m·1,20 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2014 af mathon

                                            A{_{reg \; poly}}^{n\; kanter}= \frac{n}{4\cdot \tan\left ( \frac{180^{\circ}}{n} \right )} \cdot s^2


Skriv et svar til: polygoner vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.