Matematik

Vækst.

16. april 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave jeg er lidt i tvivl om... 
Den lyder således: "Hvor mange procent skal x-værdien forøges med for at forøge y-værdien med 75%?"

Jeg har gjort følgende:
Fy=1,75
(fx)^a=Fy
Fx=a√Fy=0,5298622√1,75=2,87529
(2,87529-1)*100=187,529
Så x skal forøges med 187,529, for at forøge y-værdien med 75%.

Men er overstående rigtigt? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2014 af peter lind

Hvad betyder de forskellige udtryk ?. Hvad er funktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2014 af mathon

                                         F_y=F{_{x}}^{a}

                                         1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                                         1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^\frac{1}{a}         

                                         1+r_x=\left 1,75^\frac{1}{0,5298622}=2,87529  

 0,5298622√1,75 er ikke defineret.
                                         r_x=1,87529=187,529%


Svar #3
16. april 2014 af sejr10 (Slettet)

Mathon, du har jo samme svar, som jeg er kommet frem til?
Er mit så ikke korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2014 af mathon

    brug udtruksformen
                                        1+r_x=\left 1,75^\frac{1}{0,5298622}=2,87529
da
            0,5298622√1,75 er ikke defineret
       


Svar #5
16. april 2014 af sejr10 (Slettet)

Fy=Fx^a
1+ry=(1+rx)^a
1+rx=(1+ry)^1/a
1+rx=1,75 1/0,5298622 =2,87529

er det det rigtigt?

 


Svar #6
16. april 2014 af sejr10 (Slettet)

Og hvorfor er det ikke defineret egentlig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2014 af mathon

    fordi
                      \sqrt[n]{x}         kun er defineret for n\in \mathbb{Z}_{+}


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2014 af mathon

Hvordan kan du så "få det rigtigt" alligevel.

                              a^{x}  er defineret for  x\in \mathbb{R}
og dermed
                              \sqrt[n]{x}\Rightarrow x^{\frac{1}{n}}         som din lommeregner er programmeret til i alle tilfælde uanset n,

Men matematisk defineret som anvist i #7
 


Svar #9
17. april 2014 af sejr10 (Slettet)

Prøv se den vedlagte fil - er vi ikke enige om, at det er rigtigt? :-)

Vedhæftet fil:Opgave - vækst..docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2014 af mathon

…der mangler parentes og eksponent i superscript.


Skriv et svar til: Vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.