Matematik

Hjælp til at bestemme bredde og højde?

18. april 2014 af JulieM13 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaveteksten lyder: 

En opløsning på 1800 pixel x 1200 pixel svarer cirka til opløsningen i et HD-fjernsyn.

En stor HD-fladskærm har en diagonal på 46 engelske tommer. (Én engelsk tomme er: 2,54 cm)

Bestem bredde og højde for skærmen, når forholdet mellem bredde og højde er 1800:1200.

Hvordan løser man den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2014 af peter lind

Kald højden x. Heraf kan du finde bredden udtrykt ved x. Brug pytagoras til at finde diagonalen udtrykt ved x. Sæt dette lig med de 46 tommer og du har en ligning til bestemmelse af x


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2014 af 123434 (Slettet)

diagonalen er hypotenusen/siden c er angivet til 46 tommer

højde:x

bredde:1800/1200x=1,5x

√x2+1,5x2=46

Heraf fås x=ca 29

højden er 29 tommer

bredden er 1,5*29=43,5 tommer

Jeg ved det er forkert, hvad går der galt for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bruger ikke Pythagoras korrekt.

Højde: x , bredde: 1,5x , der indsættes i Pythagoras

        x2 + (1,5x)2 = 462 ,

eller

        x·√(12 + 1,52) = 46

x = 46/√3,25 = 25,52 (højden), og

1,5x = 38,27 (bredden), begge mål i tommer. Gang med 2,54 for at få målene i cm .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2014 af 123434 (Slettet)

x2+(1,5x)2=462

x2+2,25x2=2116

3,25x2=2116

3,25x2/3,25=2116/3,25

x2=651

√x2=√651

x=25,51

højde=25,51 tommer(64,8cm)

bredde=25,51tommer*1,5=38,28tommer(97,2cm)


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme bredde og højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.