Matematik

Sandsynlighed, uden hjælpemidler

28. april 2014 af tju (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sandsynligheden for en stokastisk variabel X er fastlagt ved følgende tabel (den er vedhæftet) 

a) Beregn P(x=3)
b) Beren P(x≤1) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Udfald - P - ∑ 

0 - 1/5 - 1/5

1 - 1/3 - 8/15

2 - 1/3 - 13/15

3 - ?

4 - ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at summen af sandsynlighederne skal være lig med 1.

b) Benyt, at P(X≤1) = P(X=0) + P(X=1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2014 af Krabasken (Slettet)

P(3) kan vel være alt mellem 13/15 og 1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

I a) skal man blot beregne

        P(X=3) = 1 - P(X=0) - P(X=1) - P(X=2) = 1 - (1/5) - (1/3) - (1/3) = (1/3) - (1/5)

#3

P(X=4) er slet ikke defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af Krabasken (Slettet)

P(3) er aktisk heller ikke defineret . . . ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Oplysningen, der mangler, er, at der KUN er udfaldene 0-1-2-3


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, men den skal man jo netop beregne i opg a) . Der mangler kun ét tal i sandsynlighedstabellen, og man benytter, at summen af alle sandsynlighederne er lig med 1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det må betragtes som selvindlysende ud fra den givne tabel og formuleringen i opgaven, at

       "Sandsynligheden for en stokastisk variabel X er fastlagt ved følgende tabel "


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2014 af Krabasken (Slettet)

- så vi gætter på, at det er det, de mener . . . :-)


Svar #10
28. april 2014 af tju (Slettet)

Tak for hjælpen, havde helt glemt, hvordan det nu var :)


Skriv et svar til: Sandsynlighed, uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.