Matematik

Isolering af r og n i kapitalfremskrivnings formlen

29. april 2014 af Rasing (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er ikke lige den største haj når et kommer til at isolere. Og har brug for hjælp til at isolere r og n i kapitalfremskrivnings formlen. K=K0*(1+r)^n

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af mathon

                  r=\sqrt[n]{\frac{K}{K_o}}-1

                  n=\frac{\log\left ( \frac{K}{K_o} \right )}{\log\left ( 1+r \right )}


Svar #2
29. april 2014 af Rasing (Slettet)

Det var ikke så meget resultatet jeg søgte. Det er skam let nok at finde, men selve isoleringen jeg søger. En fremgangsmåde.

Men ellers tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at isolere (1+r)n ved at dividere med K0 på hver side:

        (1+r)n = K/K0 .

Ønsker man at isolere r, uddrages da den n'te rod på hver side

        1+r = (K/K0)1/n ,

hvorefter r findes ved at trække 1 fra på hver side.

Ønsker man at isolere n, tages i stedet log() på hver side

        n·log(1+r) = log(K/K0) ,

og n kan så let isoleres.


Svar #4
29. april 2014 af Rasing (Slettet)

Awesome. Det var lige det jeg ville se. tak for hjælpen.


Svar #5
29. april 2014 af Rasing (Slettet)

Men lige det sidste spørgsmål bare for at være besværlig. Hvorfor dividere istedet for at trække fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi K0 er en faktor på (1+r)n .


Skriv et svar til: Isolering af r og n i kapitalfremskrivnings formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.