Matematik

Afgrænsning af to funktioners areal

02. maj 2014 af MetteKhansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg har virkelig brug for noget hjælp til min blækregning vedr. afgrænsning af arealet mellem 2 funktioner! Spørgsmålet lyder således:

Der er givet 2 funktioner:

f(x) = 2 Kvadratrod x

g(x) = 1/4 x^2 

De to funktioners grafer afgrænser et areal. 

a. Bestem dette areal.

HELP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem grænserne for integgralet ved at løse ligningen

        f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af SuneChr

# 0
Man lægger måske mærke til, i 1. kvadrant, at de to funktioner spejler sig i hinanden
i linjen med ligningen y = x. Derved er arealerne af
{ (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 4    ∧   x ≤ y ≤ 2√x }
og
{ (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 4   ∧  1/4·x2 ≤ y ≤ x }
lige store.
Da fik du så i tilgift grafernes skæringspunkter.


Skriv et svar til: Afgrænsning af to funktioners areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.