Matematik

Hjælp til decibel søges!!

02. maj 2014 af JenniA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen.. :)
Jeg håber inderligt at I kan hjælpe mig med min matematik opgave, der indeholder decibel (dB)!!
Mit problem er, at jeg ikke kan få formelen til at passe, og jeg ved ærlig talt ikke, om det er mig der skriver den forkert i Excel, *om jeg bruger de forkerte tal, eller noget helt tredje??

Funktionen lyder: Y=4,8*10(11-0,1x) 

Y = Antal minutter man kan tåle lydstyrken i, X = lydstyrken målt i dB.
De første talt er givet,
Afstand i m: 0
Fald i lydstyrke i dB: 0
Lydstyrke i dB: 136

Skal jeg så sætte eks. 9 ind på X's plads, som er afstanden? Eller 30, som er afstanden?
Jeg har skrevet den sådan op i Excel, og det giver absoulut ingen mening, at udfalds tallet er så højt:
"=4,8*10*(11-0,1*9) - Tallet 9 kommer fra afstanden.. Resultatet bliver: 485.. 

Er der en venlig sjæl, der kan sige hvad jeg gør forkert? :)
På forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Du forklarer, at X er lydstyrken? Hvordan kommer afstanden ind i billedet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske er det Opg 5 i dette opgavesæt

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/Laaste%20mapper/PDF09/AVU/Eksamensopgaver/Matematik/091207_mat_D_avu_opgavehaefte.ashx

Den vedlagte tabel i opgaven giver faldet i lydstyrken som funktion af afstanden.


Svar #3
03. maj 2014 af JenniA (Slettet)

Det er lige præcis den Andersen11! .. :) 


Svar #4
03. maj 2014 af JenniA (Slettet)

Er der slet ingen, der kan hjælpe? :)
Er det bare mig, der evt.. skriver den forkert i Excel?? :)


Skriv et svar til: Hjælp til decibel søges!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.