Matematik

Areal? Forvirret?

04. maj 2014 af studerendeHF (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis man skal udregne arealet af en kugle, som har en radius på 10 cm. Gør man så således:

A = r2 • π

A = 102 • π   ≈ 314 m2

Er det korrekt at svaret er målt i m2, da der er tale om et areal. Hvis svaret ikke er i m2, hvordan får jeg det så i m2???

Håber nogle kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den formel bruges til at beregne arealet af en cirkel.

Overfladearealet af en kugle beregnes med

A = 4*π*r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er arealet af en cirkel med radius r, der findes ved at benytte dit udtryk. Overfladearealet af en kugle med radius r er

         Akugle = 4π·r2 .

Hvis r indsættes i cm, findes arealet i cm2 . Det kan omregnes til m2 ved at benytte, at 1m = 100cm, og dermed 1m2 = 10000cm2 .


Skriv et svar til: Areal? Forvirret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.